Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Καλά Χριστούγεννα



Χρόνια πολλά και όμορφα σε όλους τους bloggers!!!
Πιο γλυκά Χριστούγεννα δεν γίνονται χωρίς τις φωνούλες των αγαπημένων μας φίλων!!
Χρόνια πολλά, όχι μόνο τώρα, αλλά κάθε μέρα, γιατί κάθε μέρα είναι γιορτή!

Tα Χριστούγεννα, όμως, για μένα, και χωρίς να θέλω να δημιουργήσω αντιδράσεις, δεν είναι κάτι το σπουδαίο. Βέβαια πολλούς κάνουν χαρούμενους, ειδικά τα παιδάκια, αλλά είναι μια καθημερινή μέρα. Χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο και σπουδαίο.
Αυτό που καταφέρνει, είναι να μεγαλώνει το χάσμα και την διαφορά μεταξύ των πλουσίων, ευκατάστατων και φτωχών. Όπως είπε και η αδελφή μου, οι άποροι παρακολουθούν με ζήλο τους ανθρώπους, που κρατάνε τα δώρα και δεν μπορούν να νιώσουν την ευτυχία τους.
Πολλοί περπατάνε στους δρόμους, τρέχουν για να βρουν δώρα για τους άλλους, παίρνουν τηλέφωνα για να πούνε "χρόνια πολλά", λες και είναι υποχρέωση.
Όχι, δεν καταριέμαι τα χριστούγεννα. Δεν τα μισώ. Είναι μια ευκαιρία, μία κάποια παύση για να καθήσω στο σπίτι και να ξεκουραστώ! Και, άλλωστε, μου αρέσει η προετοιμασία αυτή. Δηλαδή, να στολίσουμε το δέντρο, το σπίτι, να μυρίσουμε την ατμόσφαιρα των χριστουγέννων και να εγκληματιστούμε! Αλλά, πάλι, νιώθω σαν να έχουν ένα πέπλο υποκρισίας και καλύπτουν την τραγική αλήθεια. Και εγώ ντρέπομαι τον ίδιο μου τον εαυτό, που είναι μερικά άτομα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που χαίρονται, ενώ υπάρχουν συνάνθρωποί μας που θα κλάψουν. Θα μαζευτούν στη γωνιά τους και θα κοιτάνε τους χαρούμενους. Λες και θέλουν να κλέψουν λίγη από την χαρά τους.
Τελικά, έπρεπε να είχαμε πάρει το μάθημά μας από ¨το κοριτσάκι με τα σπίρτα¨.

7 σχόλια:

  1. Ας ξεχάσουμε ό,τι μας πόνεσε
    ας χαμογελάσουμε σε όσους μας αδίκησαν
    ας ανοίξουμε τα παράθυρα της ψυχής μας
    ας γίνουμε πιο απλοί
    ας γίνουμε μαζί με τα παιδιά...
    αγνοί σαν τα παιδιά κι εμείς

    ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ με τους ανθρωπους που αγαπας


    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωρες ωρες απορω γιατι ο κοσμος κανει καποια πραγματα...γιατι πρεπει να κανουν ρεβεγιον ντυμενοι σαν λατερνες,γιατι πρεπει ν'αδειαζουν τα ραφια των σουπερ μαρκετ λες και ερχεται πολεμος,γιατι πρεπει να υπερχρεωνουν τις πιστωτικες τους καρτες...????Μηπως ολα αυτα κρυβουν ενα "αρωμα" ανασφαλειας και υποκρισιας?Μηπως γιατι θελουν να νιωθουν οτι περνανε υπροχα και προσπαθουν να καλυψουν την μελαγχολια τους?Τα ΜΜΕ μας εχουν κανει τρομερη πλυση εγκεφαλου και φερομαστε σαν "πιονια" τους για να ρεει το χρημα στην αγορα.Ολο αυτο μας κανει περισσοτερη ζημεια και στο τελος καταληγουμε να νιωθουμε πιο κενοι απο πριν.Καποια στιγμη πρεπει να μαθουμε οτι η ομορφια βρισκεται στην απλοτητα.
    Καλες γιορτες σε ολους.Χριστιανα μου χρονια πολλα με υγεια και ευτυχια.Πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ Άρη και Χρήστο για τις ευχές σας!
    Άρη, αυτά που έγραψες ήταν πολύ όμορφα..
    Πραγματικά δεν ξέρω Χρήστο.. Αλλα αυτό που γνωρίζω είναι ότι μας έχουν πλασάρει μια περίεργη εικόνα για τα Χριστούγεννα που ευνοεί ελάχιστους ανθρώπους. Πιστεύω πως τα πραγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν φαινόταν η πραγματική αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θερμές ευχές καινούρια μου φίλη,καλώς σε βρήκα.Εύχομαι υγεία, χαρά, ευτυχία.
    Χρόνια πολλά και καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ Φοίβο, νέε μου φίλε! Ελπίζω να σου αρέσει ο κόσμος του μπλογκ μου!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Και λοιπόν;E allora?
    Το μπλογκ σου είναι όμορφο και γεμάτο μυρωδιές!! Αλήθεια, πως σε λένε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.
    ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή