Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Γυναίκες ..Μάγισσες..

Κάτι που μου άρεσε και ήθελα να το μοιραστώ στο μπλοκ μου!


Μια φορά κι έναν καιρό..
ύστερα από μια πολύ σκληρή μάχη ο βασιλιάς Αρθούρος πιάστηκε αιχμάλωτος και οδηγήθηκε στον άρχοντα ενός γειτονικού βασιλείου. Ο νικητής βασιλιάς, συγκινήθηκε από τη γενναιότητα και τον ενθουσιασμό του νεαρού Αρθούρου και του υποσχέθηκε να τον αφήσει ελεύθερο αν κατάφερνε να απαντήσει στο παρακάτω πολύ δύσκολο ερώτημα:
"ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ?"
Ο Αρθούρος θα είχε στην διάθεσή του ένα χρόνο για να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα κι αν δεν κατάφερνε να βρει ικανοποιητική απάντηση, θα καταδικαζόταν σε θάνατο.
Ένα τέτοιο πρόβλημα που θα έφερνε σε αμηχανία και τον πιο σοφό άνθρωπο, φάνηκε στο νεαρό βασιλιά δυσεπίλυτο, έχοντας όμως ως εναλλακτική λύση μόνο το θάνατο, δέχτηκε την πρόκληση και επέστρεψε στο βασίλειό του.
Από την μέρα εκείνη, άρχισε να ρωτάει τους πάντες. Την πριγκίπισσα, τις πόρνες, τους ιερείς, τις δεσποινίδες της αυλής και δεν συμμαζεύεται, κανείς όμως δεν του έδωσε ικανοποιητική απάντηση. Αυτό που του συνέστησαν οι περισσότεροι ήταν να απευθυνθεί σε μια γριά μάγισσα που κατοικούσε στην περιοχή, η οποία σίγουρα θα ήξερε τη σωστή απάντηση, αλλά θα την έδινε έναντι πολύ ακριβού ανταλλάγματος καθώς ήταν πασίγνωστη για τις υπέρογκες ανταμοιβές που απαιτούσε, όταν ζητούσαν την γνώμη της.
Ο χρόνος περνούσε μέχρι που έφτασε η τελευταία μέρα κι ο βασιλιάς Αρθούρος δεν είχε άλλη επιλογή από το να επισκεφτεί τη γριά μάγισσα και να συμβουλευθεί την γνώμη της.
Η γριά δέχτηκε να απαντήσει αλλά μόνο με τον όρο να πάρει για άντρα της τον Gawain, τον πιο γενναίο από τους Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης και καλύτερο φίλο του βασιλιά Αρθούρου!
Η ιδέα προκάλεσε φρίκη στο βασιλιά. Η γριά είχε μια γαμψή καμπούρα, ήταν απαίσια, είχε μόνο ένα δόντι, βρώμαγε σαν βόθρος, συχνά δε, έκανε κάτι χυδαίους θορύβους. Δεν είχε συναντήσει ποτέ του ένα τόσο απωθητικό ον. Αρνήθηκε να πληρώσει. Δεν μπορούσε να καταδικάσει τον καλύτερό του φίλο να επωμισθεί για λογαριασμό του ένα τόσο δύσβαστακτο φορτίο.
Ο Gawain, πληροφορήθηκε την πρόταση της μάγισσας και ζήτησε ακρόαση από το βασιλιά λέγοντάς του ότι καμιά θυσία δεν ήταν για αυτόν τόσο μεγάλη προκειμένου να γλιτώσει τη ζωή του Βασιλιά του και της Στρογγυλής Τραπέζης κι ότι ήταν πρόθυμος να δεχτεί την γριά για γυναίκα του.
Έτσι ανακοινώθηκε κι ο γάμος τους και η γριά απάντησε επιτέλους στο ερώτημα:
"ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ"
Όλοι συμφώνησαν ότι από το στόμα της γριάς μάγισσας βγήκε μια πολύ μεγάλη αλήθεια κι ότι σίγουρα η ζωή του βασιλιά δεν διέτρεχε πλέον κανέναν απολύτως κίνδυνο.
Όντως ο γείτονας βασιλιάς χάρισε στον Αρθούρο την ζωή του και του εγγυήθηκε πλήρη ελευθερία.
Τι έγινε όμως με τον Gawain και τη γριά μάγισσα?
Ο Αρθούρος διακατέχετο από ανάμικτα συναισθήματα ανακούφισης και αγωνίας ενώ ο Gawain συμπεριφερόταν όπως πάντα με ευγένεια και γενναιοφροσύνη. Η μάγισσα αντιθέτως επέδειξε την χειρότερη συμπεριφορά. Έτρωγε με τα χέρια, ρευόταν, αεριζόταν κι έφερνε τους πάντες σε αμηχανία με τη συμπεριφορά της.
Την πρώτη νύχτα του γάμου ο Gawain ετοιμαζόταν να περάσει τη χειρότερη νύχτα της ζωής του, γενναίος όμως καθώς ήταν το πήρε απόφαση και εισήλθε στο συζυγικό δωμάτιο.
Τότε διαπίστωσε πως τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη!!!!!
Μπροστά στα μάτια του, στο συζυγικό κρεβάτι ήταν ξαπλωμένη, ημίγυμνη, η ομορφότερη γυναίκα που είχε δει ποτέ του.
Ο Gawain έμεινε έκθαμβος. Όταν ξαναβρήκε μετά από λίγα λεπτά τη μιλιά του, ρώτησε την μάγισσα τι ακριβώς της είχε συμβεί.
Η μάγισσα του απάντησε πως ήταν πολύ γλυκός κι ευγενικός μαζί της,, όταν είχε την απωθητική της μορφή και για αυτό θέλησε να του δείξει και την αλλη της μορφή, την όμορφη, κι ότι τη μέρα θα είχε τη μία και τη νύχτα την άλλη.
Τον ρώτησε λοιπόν, ποια από τις δυο μορφές επιθυμούσε να έχει τη μέρα και ποια τη νύχτα.
Τι οδυνηρό δίλλημα Ο Gawain μπήκε σε σκέψεις. Τι να ήταν καλύτερο? Να έχεις στο πλευρό του μια πανέμορφη γυναίκα τη μέρα, τότε που τον βλέπουν οι φίλοι του κι όλος ο κόσμος και μια κακάσχημη και απωθητική μπαμπόγρια τη νύχτα ή να να'χει μια μπαμπόγρια τη μέρα και τη νυχτα να χαίρεται τη συντροφιά μιας τόσο πανέμορφης και γοητευτικής νεανίδος ?
 

Ο Gawain είπε στην μάγισσα ότι θα την άφηνε, αυτή να επιλέξει για τον εαυτό της!
Μόλις το άκουσε αυτό η μάγισσα, του χαμογέλασε και του ανακοίνωσε ότι θα ήταν όμορφη όλη τη μέρα κι όλη την νύχτα επειδή τη σεβάστηκε και την άφησε να είναι αφέντης του εαυτού της.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας?
Δεν έχει σημασία αν η γυναίκα σου είναι όμορφη ή άσχημη, αν είναι έξυπνη ή χαζή αφού.. κατά βάθος είναι πάντα μια μάγισσα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου