Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Αγαπη

Ειχα ακουσει τη φραση, σημερα γιορταζει η αγαπη. Γιατι το λενε αυτο; Η αγαπη δεν θα
παψει να γιορταζει. Ολες η μερες για την αγαπη ειναι γιορτη.

Ο κοσμος εχει αλλαξει τοσο πολυ. Κανενας σχεδον δεν θα βαλει την λεξη αγαπη στα χειλη του και να την εννοει.. Ολο κοροιδευει και θα ειναι επιφανειακος.. Κανεις δεν νοιαζεται..
-->Αγαπω<-- Η αρχη και το τελος του κοσμου. Οποιος αγαπησε πονεσε, χαρηκε, γελασε, εκλαψε και στο τελος οι αναμνησεις χαραξαν ενα μερος της καρδιας του, το οποιο θα μεινει για παντα χαραγμενο και τα σημαδια θα του θυμηζουν τις καλες στιγμες που περασε και που θα εδινε τα παντα για να ξαναζησει. Οταν καποιος ειναι ερωτευμενος νιωθει και θελει να κανει τα παντα για τον αλλον και ας ξερει οτι θα πονεσει και οτι μπορει ακομη να διατρεξει κινδυνο για να σωσει την ζωη του ατομου που αγαπα. Αγαπη δεν σημαινει μονο η ελξη και η δυναμη που ενωνει δυο ατομα αλλα και η αγαπη για τον συνανθρωπο σου, την οικογενεια σου και για τους φιλους σου. Δηλαδη η αγαπη δημιουργει και μια φιλια, μια δυνατη φιλια που πραγματικα θα κρατησει οσα εμποδια και δειλημματα αντιμετωπισει. Η καθε ειδους αγαπη εκδηλωνεται διαφορετικα. Αλλοιωτικα θα εκφραστουμε στην οικογενεια μας και αλλοιωτικα στον συντροφο μας. Αραγε εχει αναρωτηθει κανεις τι σημαινει πραγματικα η αγαπη? Πολυ εχουν ταυτισει αυτη τη λεξη με τον ερωτα. Κι ομως για μενα αυτες οι 2 λεξεις ειναι πολυ διαφορετικες μεταξυ τους.. Αγαπη σημαινει νοιαζομαι.Θα μπορεσει να κρατησει η αγαπη για παντα? Αυτο ειναι ενα ερωτημα που σιγουρα εχει περασει απο το μυαλο του καθενα. Ειναι ενα ερωτημα που φοβομαστε ακομη και να το σκεφτουμαι ποσο μαλλον να το διανοηθουμε. Γιατι κανενας μας δεν θα ηθελε να χασει ενα ατομο που πραγματικα αγαπα και που τρεφει αληθινα αισθηματα γι'αυτο. Συνηθως η αγαπη δεν κραταει για παντα. Σε μερικα ατομα η αγαπη που υπηρχε μεσα τους, η δυνατη και αχαλινωτη αγαπη που καποτε εκρυβαν μπορει να εξασθενησει: ή γιατι το ενδιαφερον χαθηκε ή γιατι η καθημερινοτητα τους νικησε και φανηκε δυνατοτερη. Σε αυτη την περιπτωση μπορει να ερθει ενα κομματι του παζλ της καρδιας μας σε ρηξη. Ετσι θα κυλλησει ενα δακρυ απο το μαγουλο μας και θα παρουμε την πικρη αποφαση να συνηθισουμε στην απωλεια του ανθρωπου που ειχαμε αφιερωσει μερικες απο τις στιγμες μας. Δεν θα μπορεσουμε να ξεχασουμε ομως τις αναμνησεις που εχουν μεινει στην καρδια μας.. Και θα ξερουμε πως εκεινο το σπασμενο κομματι του παζλ θα κουβαλαει μια τεραστια ποσοτητα αγαπης και καλοσυνης στο ατομο που διαπερασε την ζωη μας. Γιατι και αυτο θα ειναι το σωστο. Αν αυτο το ατομο μας δημιουργησε μεγαλο κακο, ειτε αθελα και απροσμενα ειτε με την θεληση του δεν πρεπει να το μισουσε γιατι θα ξερουμε πως εκεινο το συγκεκριμενο ατομο μας ειχε κανει καποια στιγμη ευτυχισμενους και μας ζωγραφιζε ενα χαμογελο στο προσωπο μας. Δεν θα αξιζει ομως να λυπουμαστε για αυτο το χωρισμο. Η αγαπη ειναι ενα αποδοιμιτικο πουλι το οποιο οταν φτασει ο χειμωνας θα αναζητησει αλλου την ζεστασια.


Απο της αλλη πλευρα, δεν αποκλειω τον ορο παντοτινη αγαπη. Η παντοτινη αγαπη ειναι η ωριμη αγαπη.. Που εχει ζησει πολλες εμπειριες και πονο. Αυτη η αγαπη ξερει τι ζηταει και που θα το βρει. Θα ερωτευτεις κεραυνοβολα και θα θελησεις να ζησεις με εκεινο το ατομο για παντα. Μεχρι το τελος της ζωης σου.

H τελεια συνταγη είναι ένας συνδυασμός Ερωτα και Αγαπης. Πραγμα σπανιο.

Αν το πετύχεις, όμως... τότε όλος ο κόσμος είναι δικός σου! Θα είσαι ευλογημένος για πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου