Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Το «γυμνό» χαμόγελο της «Μόνα Λίζα»!

Πίνακας που, όπως όλα δείχνουν, είναι του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και αναπαριστά τη «Μόνα Λίζα» γυμνή εκτίθεται για πρώτη φορά στην πόλη Vinci της Τοσκάνης. Από τους ερευνητές ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο παρά το γεγονός ότι η ομοιότητά της γυμνής γυναίκας με τη «Μόνα Λίζα» είναι εκπληκτική. O πίνακας ήταν κρυμμένος για περισσότερο από έναν αιώνα.



Το αινιγματικό χαμόγελο της «Μόνα Λίζα» στο γνωστό πίνακα του Ιταλού δημιουργού που εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι έχει απασχολήσει για πολλά χρόνια πλήθος ερευνητών.

Ωστόσο το ίδιο πρόσωπο που φαίνεται ότι απέδωσε στον καμβά ο Ιταλός δημιουργός σε διαφορετικές πόζες τείνει στο να τους γίνει εφιάλτης, και αυτό διότι, υπάρχουν κι άλλοι πίνακες του ζωγράφου που αναπαριστούν τη διάσημη φιγούρα. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα άλλος ένας πίνακας με το ίδιο θέμα θα εκτεθεί στο μέλλον. Οι ερευνητές δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ να εξετάζουν την περίπτωση του πιο μυστηριώδους καλλιτέχνη όλων των εποχών.

Οι ειδικοί για τον πίνακα της γυμνής «Μόνα Λίζα» υποστηρίζουν ότι τον είχε στη κατοχή του ένας γνωστός συλλέκτης της εποχής και συνάμα Θείος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Φανταστείτε, αν όλα αυτά ισχύουν, πόσο «προχωρημένος» για την εποχή του ήταν ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι!

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Πιστευω πως ολα οσα εχουν ανακαλυψει οι ερευντητες για τον Λεοναρντο ΝταΒιντσι ειναι η αρχη για την αποκαλυψη περισσοτερων πραγματων τα οποια θα μας αφησουν αναυδους.. Αυτος ο ανθρωπος δε θα παψει ποτε να μας εκπλησει.. Αλλα αυτο το μυστηριο που περικυκλωνει τη παρουσια του τον κανει ακομα πιο ενδιαφερον.. Δε φερει τυχαια των τιτλο του πιο μυστηριωδη καλλιτεχνη.. Και θα ειναι για παντα ο πιο μυστηριωδεις καλλιτεχνης ολων των εποχων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου