Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Συναντώντας το "Ψυχή Βαθιά"



Έτσι όπως καθόμουνα και ξεφύλλιζα τις ιστοσελίδες του ίντερνετ, συναντώ , εντελώς τυχαία, το τρέιλερ της ταινίας ¨Βαθιά Ψυχή" του Παντελή Βούλγαρη. Και να πω την αλήθεια άλλο πράγμα έψαχνα και τελικά σε άλλο κατέληξα. Αλλά αυτή τη φορά μόνο σε κακό δε μου βγήκε.
Με μεγάλη περιέργεια λοιπόν πάτησα το βίντεο για να δω το περιέχομενο και πραγματικά έμεινα έκπληκτη.

"Έλληνες να τουφεκάνε έλληνες
?" Αυτή η φράση από τη στιγμή που την άκουσα, έχει μείνει σαν ηχώς στα αυτιά μου. Και όμως, τρέφει μια αλήθεια και δηλώνει την απόλυτη πραγματικότητα. Η ταινία αναφέρεται στον Εμφύλιο πόλεμο το 1945-1949.
Ο πόλεμος μεταξύ των Ελλήνων δεν έχει πάψει να συνυπάρχει ανάμεσά μας. Ο πόλεμος που βιώνουμε κάθε μέρα. Με όπλα τη κακία ορισμένων.

Η ταινία φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και είναι η πρώτη φορά, πιστεύω, που σκηνοθετείται μία ταινία τόσο ποιοτική και σημαντική στην Ελλάδα. Όχι ότι θέλω να περιθερωποιήσω τις άλλες ούτε να τις υποβιβάσω αλλά αυτή, έχω το προαίσθημα, πως πρέπει να'ναι πολύ διαφορετική και πάνω απ'όλα ποιοτική.

Η πρεμιέρα της ταινίας είναι στις 22 Οκτωβρίου. Θέλω πολύ να πάω να την παρακολουθήσω. Ξέρω πως δε θα απογοητευτώ και ούτε θα χαραμίσω λεπτό.Αξίζει πραγματικά να τη δούμε όλοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου